11-02-2012 Actualitate
Politica
Afaceri
Economie
Educatie
Cultura
Sport
Timp liber
Magazin
Sanatate
Rondul
Café
MAGAZIN SANATATE
22 Septembrie, 2009 ora 13:01:00 Comentarii: 0 Vizualizari: 329

Un elixir al frumuseţii, dar şi un medicament

Întrucât se certau pentru acelaşi oraş, care să-i devină stăpân, Zeus le-a spus lui Poseidon, zeul mării, şi Atenei, zeiţa păcii şi a înţelepciunii, că acela ce le va oferi oamenilor cel mai de folos dar, va avea oraşul. Poseidon a lovit, cu tridentul, o piatră şi din ea a ţăşnit apă sărată. Atena a împuns pământul cu suliţa şi a răsărit un măslin. Oamenii au fost foarte încântaţi de fructele pomului, astfel încât Zeus i-a dat Atenei oraşul, şi de atunci acesta se numeşte Atena. Tot de atunci, măslinul a devenit simbolul înţelepciunii şi al păcii. De-a lungul timpului, cu uleiul din fructul de măslin sau uns cele mai nobile capete ale istoriei. Uleiul de măsline este şi aliment şi medicament. Hipocrate, părintele medicinii moderne, recomanda sucul de măsline proaspete pentru tratarea unor boli cronice. În Evul mediu era folosit pentru a trata problemele ginecologice, iar în ţările din zonele mediteraneene era folosit ca tratament pentru durerile de ureche, ca purgativ şi la tratarea durerilor de stomac, la gastrite. Producerea uleiului începe prin transformarea fructelor de măslin în pastă. Aceasta pastă este apoi malaxată, pentru ca picăturile microscopice de ulei să se concentreze. Uleiul este extras prin presare sau prin centrifugare. Dupa extracţie, substanţa solidă rămasă conţine, încă, o cantitate mică de ulei. Dacă este extra-virgin, înseamna că provine din prima presare a măslinelor. Are o aciditate nu mai mare de 0.8% şi este considerat a avea un gust superior. Uleiul virgin este produs prin folosirea metodelor fizice şi fără nici un fel de tratament chimic. Aciditatea este mai mica de 2% şi are un gust bun, iar uleiul rafinat înseamnă că uleiul a fost tratat chimic. pentru neutralizarea gustului puternic şi a conţinutul de acizi. Un elixir al frumuseţii? Poate fi numit şi astfel. Pentru că este folosit de sute de ani de către greci, egipteni, romani şi fenicieni în tratamentele de frumuseţe pentru femei, uleiul de măsline continuă să fie un ingredient important în multe produse cosmetice. Vitamina E, provenită din uleiul de măsline, pătrunde în celulele pielii şi părului, foarte uşor, şi are un efect hidratant şi de catifelare a pielii. După un duş călduţ, amestecaţi o linguriţă de ulei de măsline cu loţiunea de corp preferată. Vitamina E şi ceilalţi nutrienţi vor intra în piele, hidratând în profunzime. Pentru tenul deshidratat, care are nevoie de hrănire puternică, uleiul de măsline simplu sau combinat cu ulei de trandafir are un efect benefic. Se unge gâtul şi decolteul şi se lasă 30 de minute. Apoi se clăteşte faţa şi gâtul cu apă călduţă sau cu apă minerală, care tonifică pielea. http://www.ronduldesibiu.ro/multimedia/video www.unaalta.org/
banner ronduldesibiu
print Facebook Autor: Crina Rodeanu


Nu exista comentarii la acest articol inca.

Adauga un comentariu

Nume: (obligatoriu)

Email: (Nu va fi postat)

Subiect: (Nu este obligatoriu)

 
Vreau sa fiu instiintat cand apar noi comentarii

Cod de verificare:


newsletterrssyahoofacebooktwitter




banner ronduldesibiu
Rondul de Sibiu on Facebook
Elogiul realist al democraţiei

  „Am o preferinţă intelectuală pentru instituÅ£iile democratice, dar sunt un aristocrat prin instinct, adică dispreÅ£uiesc mulÅ£imea ...

09.02.12Mai mult...
Anonimii comunicării publice

Lumea se schimbă. Åži nu în bine. Ne îndepărtăm de portretul comun al omului comunicativ ÅŸi liber de prejudecăţi. Åži asta în ciuda perfecÅ£ionării mijloacelor de ...

02.02.12Mai mult...

Invat sa gatescpublicitate rondulpublicitate rondul
logo Evenimentlogo tvsibiulogo antena